lunes, 9 de marzo de 2020

Persoană

Aici despre un articol dedicat conceptului "Persoana
Desi versiunea in limba spaniola a acestui articol am avut intentia sa o traduc inca de prin 2008-2009-2010, de-abia acum (in 2020) am reusit sa-i incep tratamentul.
Si la acest articol, ca la atatea alte articole abordate de mine, de prima importanta (pentru mine) este ca eventualul cititor sa vada macar cantitatea.
Imaginand coloana 1 a fi un pahar plin, se poate imagina mai usor (vazand imensa... pata alba pe care o reprezinta coloana a 3-a) cat lipseste pentru ca si coloana a 3-a sa poata fi considerata un pahar plin.



Conceptul "persoana" este un concept in lipsa caruia se poate vorbi despre orice forma de guvernare, dar nu despre forma de guvernare numita "Democratie".
Parerea mea este ca persoana nu poate fi decat acea fiinta care nu intruneste conditia de "analfabet juridic" (care cunoaste, interpreteaza si aplica... materia juridica in vigoare.
Din ne-pretentiosul meu punct de vedere, nici o alta fiinta cunoscuta, in afara de fiinta umana, nu poate invata si aplica in viata materia juridica.... citeste in intregimea lui articolul "Persoana"

No hay comentarios:

Publicar un comentario